Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

We zijn inmiddels 13 dagen verder na de eerste maatregelen van het kabinet om het coronavirus de baas te zijn. 10 dagen de kinderen niet naar school en thuis zelf zo goed als het lukt les geven. Ondanks dat we overdag met z’n vieren op elkaars lip zitten vooral in de ochtend moet ik zeggen dat het tot dus ver goed gaat. Ben erg trots op mijn drie kids dat ze het zo goed oppakken en elkaar niet in de haren vliegen. In de ochtend hun schoolwerk, even kletsen via Facetime met vrienden en vriendinnen en in de middag lekker vrij.

Ondanks dat ik het corona virus nog steeds erg overtrokken vind door de media ben ik van mening dat we als burger gewoon moeten doen wat nodig is om het de baas te worden. Maar dat neemt niet weg dat als je de cijfers bekijkt het niet meer is dan een griep virus natuurlijk niet precies het zelfde maar hieraan sterven elk jaar heel veel mensen maar daar hoor je de mensen niet over. Als je nadenkt dat er op een normale gemiddelde dag in Nederland al ongeveer 380 mensen sterven dan is dit erg overtroffen. En als je dan ook nog leest dat in deze tijd de mensen die sterven “aan” corona gemiddeld 80 jaar zijn 90% een onderliggende aandoening hebben en daarvan is ook nog eens 80% te dik. De cijfers liegen er niet om. Misschien verwoord ik het wat ongelukkig hierboven maar zolang we niet met bosjes doodvallen hieraan moeten we blijven nadenken en doen wat we moeten doen. En ja, ik met bronchitis behoor ook tot de risico groep.

Daarnaast ben ik blij dat het kabinet voor deze methode heeft gekozen en niet voor een totale lockdown. Waarom, omdat op deze manier het virus zich via de “gezonde”mensen kan verspreiden en er dus een groepsimmuniteit kan ontstaan. En niet wanneer we na een opsluiten weer naar buiten gaan het weer opnieuw kan beginnen omdat er één toch nog besmet bleek te zijn. En wat ik nog het belangrijkste vind dat de economie zo nog een beetje blijft draaien. We zullen er niet aan ontkomen dat we naast deze crisis ook nog een economische crisis over ons heen krijgen.

Ik ben voornamelijk boos op de media die naast veel nieuws over corona ook veel mensen bang maken door moeten ze mee stoppen. Breng naast alle sterfgevallen en besmettingen ook goed in beeld hoeveel er weer beter zijn. Breng niet alleen de erge gevallen in beeld maar laat ook mensen zien die besmet waren en ziek met drie dagen weer op de been waren. Laten we elkaar helpen door op jezelf en je omgeving te passen.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: